Testissä

Testissä: HEVEA Upcycled Placemat – ainutlaatuinen alusta ruokailuun myös reissussa

31.05.2020

*Kaupallinen yhteistyö Kiddex:in kanssa*

Mitä olisikaan kesä ilman piknikkiä? Ainakin paljon tylsempi! Tututkin eväät maistuvat jostain kumman syystä ulkoilmassa aina paljon paremmalta ja kauaskaan ei tarvitse lähteä – lasten kanssa piknik-kohteeksi riittää vallan mainiosti vaikkapa oma terassi tai takapiha. Mutta pidemmällekin reissulle on mukava lähteä, kunhan varusteet ovat kunnossa.

Pienen sormiruokailijan kanssa piknik tuoreine marjoineen, hedelmineen ja juomineen voi tietää viltin sotkeutumista, mutta sitä voi ehkäistä nappaamalla eväsreppuun mukaan ruokailualustan. Monella on alusta ahkerassa käytössä kotona, mutta ehdottomasti se kannattaa sujauttaa myös matkalle mukaan.

Saimme testiin Kiddexin maahantuoman HEVEA-merkin uutuustuotteen, Upcycled-malliston herkullisen värisen ruokailualustan. Monille tuttuja ovat HEVEA:n ruskeat luonnonkumiset tutit ja suloiset ankka-kylpylelut, mutta tältä tanskalaiselta vastuulliselta merkiltä löytyy myös paljon muita käytännöllisiä tuotteita. Tämä luonnonkuminen alusta on tuttua HEVEA-laatua: täysin turvallinen, myrkytön, väriaineeton ja nyt myös ainutlaatuisen ekologinen. Upcycled-malliston tuotteet ovat nimittäin valmistettu hyödyntämällä mm. käytöstä poistuneita kierrätettyjä tutteja* (mikä mainio idea!) ja tuotannosta ylijäänyttä luonnonkumia. Upeaa, että loppuunkulutetuille tuotteille on kierrätysmahdollisuus ja näin ollen ne aloittavat uuden elämän uutena tuotteena ja materiaalin kiertokulku jatkuu. Se, jos mikä on kestävää ja luonnonvarojen säästämistä sekä myös läpinäkyvää toimintaa kuluttajien näkökulmasta.

Ruokailualusta on kompaktin kokoinen (35x22cm) ja mukavan jämäkkä (noin sentin paksuinen), mutta myös rullautuva, joka tekee siitä mainion reissukaverin retkelle tai ravintolaan. Pohjan imukupit nappaavat hyvin kiinni sileään pöytäpintaan ja alustan nahkea pinta helpottaa astioiden paikoillaan pysymistä vilkkaista pikkuruokailijan käsistä huolimatta. Alusta soveltuu myös mainiosti sormiruokailulautaseksi, sillä sen reilusti korotetut reunat estävät esim. pienten marjojen tai nesteen karkaamisen pidemmälle. Erillistä lautasta ei siis tarvitse välttämättä kuljettaa mukana. Kätevää! Tätä reunaominaisuutta emme ole huomanneet muissa markkinoilla olevissa rullautuvissa alustoissa. Oma alusta on myös virusturvallinen näinä aikoina, kun hygieniasta on pidettävä erityisen hyvää huolta.

 

Alusta pääsi meillä käyttöön niin kotona kuin ulkonakin retkeillessä. Rullattuna se sujahti hyvin hoitolaukkuun vaippojen kaveriksi. Aiemmin isompia alustoja rullatessa ongelmaksi on muodostunut pitkäksi jäävä pötkö, joka ei mahdu millään kokonaan vaippakassiin. Tämän kanssa ongelmaa ei ole. Alustan puhdistus onnistui näppärästi pyyhkimällä se kostealla. Kotona alustan voi tarvittaessa vielä tiskata käsin tai sen voi heittää jopa astianpesukoneeseen. Helppoa ja huoletonta.

Alustaa voisi reunojensa puolesta hyvin hyödyntää myös esimerkiksi helmiaskartelussa tai pikkutavaroilla leikkiessä. Tällöin pienet asiat eivät pääse karkailemaan niin helposti ja tarvikkeiden kerääminen leikin loputtua on nopeaa.

Näitä HEVEA:n Upcycled-malliston alustoja saa kolmessa ihanassa pastellisessa sävyssä: Peach pink, Blue ja Mint. Jos aiemmin luonnonkumisten tuotteiden luonnollinen ruskea väri ei ole miellyttänyt silmää, niin nämä alustat hurmaavat niin aikuiset kuin lapsetkin. Alustojen väritys ei ole tasainen, vaan eläväisen pilkukas, joten ne näyttävät erityisen herkullisilta. Alustan alakulmissa on kohokuviota, joita pienet sormet tunnustelevat mielellään. Nämä alustat ovat vastustamattomia, mutta ennenkaikkea vastuullisia. Parasta ja turvallista laatua pienille vaippapyllyille ja isommillekin menijöille.

Kiddex on erikoistunut vastuullisten ja turvallisten lastentuotteiden maahantuontiin, joten heidän valikoimastaan ostamalla voi olla varma, että tuote on laadukas ja ympäristöystävällinen. Katso lisää HEVEA:n ainutlaatuisista tuotteista täältä. Kiddexillä on myös lukuisia jälleenmyyjiä tuotteilleen. Kurkkaa lisää täältä!

Joko te olette aloittaneet piknik-kauden? Meillä on myös menossa arvonta näistä ihanista tarjoilualustoista. Voit osallistua arvontaamme joko Instagramissa tai Facebookissa.

* HEVEA:n tuttikeräys toimii tällä hetkellä vasta Tanskassa

 

-Kati

 

 

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi