Suosi suomalaista – myös vaippaostoksilla

09.04.2020

*Kaupallinen yhteistyö Delipap Oy – Muumi Baby -vaipat kanssa.*

Elämme nyt poikkeuksellista aikaa, koska koko maailmaa koskettaa yhtä aikaa uudenlainen uhka. Tämä uhka vaikuttaa ennen kaikkea meidän terveyteemme, mutta välillisesti myös työpaikkoihin ja sitä kautta koko valtioiden talouksiin. On jouduttu tekemään ratkaisuja terveyden säilyttämiseksi. Valtiot ovat joutuneet sulkemaan rajojaan, on jouduttu rajoittamaan ihmisten liikkumista ja sulkemaan jopa liiketoimintoja, jotta saataisiin kuriin viruksen leviäminen ihmisiltä toisille. Nämä rajoitukset taas vaikuttavat siihen, että ihmiset menettävät työpaikkojaan. Kerrommekin tässä blogipostauksessamme, kuinka vauvan vaippojen ostovalinnalla voimme vaikuttaa kotimaisten yritysten pystyssä pysymiseen ja jopa uusien työpaikkojen syntymiseen. Tämä edesauttaa Suomen taloudellista tilannetta ja sen elpymistä tämän kriisin keskellä ja sen jälkeenkin. Nyt on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin tehdä järkeviä päätöksiä oman kulutuksen suhteen.

Ostamalla kotimaista luot tuotteiden ja palveluiden kysyntää suomalaisissa yrityksissä. Kun kysyntä kasvaa, nämä suomalaiset yritykset voivat palkata jopa lisää työntekijöitä tuottamaan näitä tuotteita ja palveluita. Yksi tällainen yritys on Tammisaaressa sijaitseva Delipap Oy. Tämä uusimaalainen yritys on ainoa kotimainen kertakäyttövaippojen valmistaja ja he valmistavat muun muassa täysin kotimaiset Muumi Baby -vaipat. Olemme jo aiemmin kertoneet näistä turvallisista ja ympäristövastuullisista huippuvaipoista tässä postauksessamme. Tämän kertaisessa blogijulkaisussa avaamme vielä enemmän Delipap Oy:n yritystarinaa ja mitä tarkoittaisi, jos etenkin nyt suomalaiset perheet panostaisivat heidän tuotteidensa ostamiseen.

Se, että Delipap Oy:n vaippojen raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia ja että tuotanto ja kuljetus tapahtuvat Suomessa, tarkoittaa sitä, että Suomesta eivät vaipat lopu, vaikka poikkeusolot jatkuisivatkin. Haastattelimme tätä juttua varten Delipap Oy:n markkinointijohtajaa Katarina Hanellia. Hän kertoi yrityksen tämän hetkisestä toiminnasta ja mihin heillä olisi vielä rahkeita, jos kysyntä kasvaisi äkillisesti. “Meillä valmistuu noin 200 000 kappaletta vaippoja yhdessä työvuorossa”, Hanell kertoo. Vaippoja valmistetaan tehtaassa tällä hetkellä vaihdellen yhdessä tai kahdessa vuorossa. Rahkeita olisi enempäänkin.  “Kysynnän kasvaessa pystyisimme lisäämään vuoroja, jolloin vaippoja valmistettaisiin jatkuvasti kolmessa vuorossa. Tämä periaatteessa tarkoittaisi, että myös tuotannon työntekijöitä tarvittaisi kolmelle vuorolle” Hanell summaa.

(Kuva: Delipap Oy)

 

(Kuva: Delipap Oy)

 

Vuonna 2018 syntyi Suomeen 47577 vauvaa (tilastokeskus.fi). Laskimme vaipanvaihto.fi-tiimissä, että jos näistä puolet eli noin 23800 käyttäisivät Muumi Baby -vaippoja ja niiden kulutukseksi laskettaisiin 1 paketti per viikko jokaisena 52 viikkona vuodessa, se tekisi yhteensä 1 237 600 vaippapakettia. Jos edes puolet näistä nyt 1-2 -vuotiaista lapsista käyttäisivät suomalaisia Muumi Baby -vaippoja, se riittäisi Delipap Oy:n tuotannon lisäämiseen.

Se, että suomalaiset perheet päättäisivät alkaa ostamaan suomalaisella tehtaalla tehtyjä vaippoja, ei toisi pelkästään työtä Delipap Oy:n tehtaan työntekijöille. Tässä tehtaassa valmistettuihin vaippoihin käytetään materiaalina suomalaista FSC-sertifioitua, kloorivalkaisematonta kotimaista selluloosaa. Vaippojen kasvanut kysyntä vaikuttaisi positiivisesti myös tämän selluloosatehtaan työtarpeeseen. Mitä se tarkoittaakaan taas välillisesti työpaikkojen luomiselle, kun suomalainen yritys käyttää pääosin muita suomalaisia yrityksiä alihankkijoina ja yhteistyöpartnereina. Näin hyödyt kertautuvat. Kannattaa siis kannattaa kotimaista monessakin mielessä!

(Kuva: Delipap Oy)

 

(Kuva: Delipap Oy)

 

(Kuva: Delipap Oy)

 

Delipap Oy: on muuten perheyritys jo toisessa sukupolvessa. Yritys sai alkunsa innovatiivisesta perheenisästä, joka keksi ratkaisun oman lapsensa vaippaongelmaan. Mielenkiintoisen ja sympaattisen videon aiheesta voit katsoa vielä juttumme lopusta. Delipap Oy valmistaa myös muita hygieniatuotteita kuin vain Muumi Baby -vaippoja (joita muuten jo tälläkin hetkellä myydään monessa muussakin maissa kuin vain Suomessa), esimerkiksi Vuokkoset kuukautissuojat. Kannustamme nyt kaikkia seuraajiamme todella miettimään oman perheensä kulutustottumuksia. Se, että ostaakin kotimaista, tarkoittaa myös sitä, että sillä rahalla myös elää moni perhe. Kuluttamalla suomalaisia tuotteita pidämme myös huolta toisistamme!

Ps. Meillä on myös kisa menossa, jossa arvomme yhteensä 10 pakettia vaippoja perheen pienimmille. Kurkkaa kisaohjeet somekanavistamme ja osallistu kisaan Instagramissa ja Facebookissa sekä myös täällä blogin puolella.

– Kati

Kannattaa lukea myös

14 Kommentit

 • Vastaa SHey 09.04.2020 at 23:19

  Kolmoskoon vaippoja olisi kiva voittaa

 • Vastaa Jonna 10.04.2020 at 00:05

  4 ja 5 koko ois hyvä 🙂

 • Vastaa Sini 10.04.2020 at 06:35

  Koko 6 🙂

 • Vastaa Kajo 10.04.2020 at 08:01

  Kokoa 2 ja 3 tulevalle vauvalle. ❤️

  • Vastaa Linda 10.04.2020 at 19:10

   5 kokoa 🙂

  • Vastaa Laura 10.04.2020 at 19:47

   Koko 3 😊

 • Vastaa Linda Tirkkonen 10.04.2020 at 19:09

  5 kokoa 🙂

 • Vastaa Laura 10.04.2020 at 19:48

  Koko 3 😊

 • Vastaa Lotta 11.04.2020 at 21:42

  2 koko meille käyttöön 🙂

 • Vastaa Laura Kaartinen 12.04.2020 at 05:56

  Koko 4teippivaippa

 • Vastaa Milja 12.04.2020 at 17:37

  Koko 4😊

 • Vastaa Maria 13.04.2020 at 20:26

  Koko 3 veljen vauvalle

 • Vastaa Mutsijyrää 13.04.2020 at 22:10

  Kolmoskoon vaipat tulevalle vauvalle 🙂

 • Vastaa Info Vaipanvaihto. 14.04.2020 at 11:19

  Kiitos kaikille osallistuneille! Wau, teitä oli paljon! Tällä kertaa arpaonni suosi Instagramissa osallistuneita @jonnakeskitalo ja hänen ystäväänsä @mirahanna89 🌻🌻🌻🌻 Onnea voittajille! Pysykäähän seurassamme, lisää kivoja juttuja taas luvassa!

 • Kommentoi