Kohteessa

Kohteessa: MiniWilla – ei pelkkä lastenhoitotila, vaan myös käyttäjiensä näköinen yhteisöllinen kohtauspaikka

17.02.2020

*Kaupallinen yhteistyö Kauppakeskus Willan kanssa.*

Saamme taas ihanan tilaisuuden esitellä teille yksityiskohtaisesti erään uudistetun lastenhoitotilan. Tämä viime lokakuussa avattu mainio tila pienten lasten kanssa liikkuville sijaitsee Hyvinkäällä kauppakeskus Willassa.

MiniWillaksi nimetty lastenhoitotila/perhehuone on rakennettu kauppakeskus Willan entiseen liiketilaan, joka suunniteltiin ja muokattiin juuri käyttötarkoitukseensa sopivaksi. MiniWillassa on huomioitu sekä vauvojen että taaperoiden tarpeet: tilaa on leikille, ruokailulle sekä toki vaipanvaihdolle. Tila toimii myös kohtauspaikkana alueen vanhemmille.

“Vastuullisuuden inspiroimana tilaan on suunnitteilla mm. pienimuotoista vaatekierrätystä, jossa käyttäjät voivat tuoda itselleen tarpeettomia vaatteita muiden käyttöön.”

MIRVA LEMMETTY, KAUPPAKESKUS WILLAN MARKKINOINTIVASTAAVA

Asiakaslähtöisyys olikin yksi merkittävä tilan suunnitteluun vaikuttanut tekijä. Käyttäjien toiveita kuunneltiin, jotta tilasta saataisiin juuri asiakkaidensa näköinen ja tarpeita vastaava. “Tilassa on ehdottomasti huomioitu asiakkaiden toiveet. Ennen kuin tilan suunnittelu edes luovutettiin Profit Interiolle, kokosimme yhden illan työpajaan joukon paikallisia pienten lasten vanhempia kertomaan toiveistaan ja ajatuksistaan tilan suhteen. Saimme aktiivisilta käyttäjiltä paljon hyviä huomioita esim. pesuveden lämpötilan säätelyyn ja toiveen mm. käsitiskivälineistä.”, kertoo Lemmetty. Lopputuloksena on sekä asiakkaiden että kauppakeskuksen odotukset yhdistävä tila, jota kehitetään edelleen aktiivisesti käyttäjäpalautteen pohjalta.

Tilan suunnittelussa on myös otettu huomioon kokonaisvaltaisesti ekologisuus ja kestävyys, joka näkyy niin toiminnoissa kuin tilan materiaaleissakin. “Materiaalivalinnat ovat heti alkujaan valittu kestämään kulutusta ja ne on pyritty valitsemaan niin että niitä on helppo pitää puhtaana. Laatu merkitsee kestävyyttä. Tilassa käy päivittäin siivooja kaksikin kertaa huolehtimassa astioista ja tilan yleissiisteydestä.”, Lemmetty summaa.

MiniWillan suunnittelu ja visuaalinen ilme on Profit Interiorin käsialaa. Perhehuoneen vallitsevina teemoina on käytetty ekologisuutta, luontoa ja metsää. Tiimimme ihastui tähän ajatukseen tuoda rauhoittavaa luontoa sisälle ja keskelle kaupunkia. MiniWillan logossa köllötteleekin herttainen nallekarhu. Myös aikuisen silmää miellyttävissä sisustusratkaisuissa voi nähdä tämän hetkisiä trendejä ja värejä. Tila on mainio esimerkki siitä, että lastenhoitotila voi olla samaan aikaan moderni ja tyylikäs, mutta inspiroiva myös lapsille.

“Tilan tunnelman haluttiin olevan rauhoittava ja lempeän ystävällinen. Värimaailma on harkitun hillitty, luonnonläheinen ja yhtenäinen. Puupintaiset kalusteet ja tammipuiset rakenteiden yksityiskohdat luovat lämpöä ja viimeistelevät viihtyisän tunnelman. Koska tilassa ei ole ikkunoita ulos, suuri luonnonvaloseinä luo tilaan dynaamista valoa, joka on miellyttävän pehmeää ja häikäisemätöntä.”, Merja Inki-Ihamäki Profit Interiorilta kertoo.

“Tilasuunnittelussa kiinnitettiin huomiota erityisesti turvallisuuteen ja sujuvaan toiminnallisuuteen, joka huomioi myös lapsen mittakaavan.”,

MERJA INKI-IHAMÄKI, PROFIT INTERIOR

Lastenhoitotilan tärkein funktio eli vaipanvaihdon mahdollisuus on huomioitu kahdessakin eri tilassa. Sekä hoitoalustoja että mm. pottia löytyy useampia. Hanoja on sijoiteltu eri korkeuksilla, jotta eri kokoisilta käyttäjiltä onnistuu pesutilanteet turvallisesti ja ergonomisesti. Hanat ovat epäkäytännöllisten automaattihanojen sijasta manuaalisia, jolloin käyttäjä voi säätää veden lämpötilan ja paineen juuri tilanteeseen sopivaksi.

MiniWillassa ruokailemaan voi kokoontua kahden ruokapöydän ympärille ja valittavana on tuoleja jokaiseen tarpeeseen: syöttötuoleja, korkeampia juniorituoleja ja tavallisia tuoleja. Isojen pöytien ja keittiön saarekkeen äärellä yhteisöllisyys korostuu ja kuulumisia on helppo vaihtaa myös ruokailun lomassa. Imettäville tai muuten vaan rauhallisempaa hengähdyshetkeä kaipaaville tilasta löytyy pyöriviä tuoleja, jotka voi helposti kääntää seinään päin omaa rauhaa halutessaan.

Keittiön toiminnoissa on huomioitu sekä käytännöllisyys että vastuullisuus: tilassa on mm. oikeat astiat, tiskikone, vedenkeitin ja mikro sekä kierrätysmahdollisuus lasille ja metallille. Myös käsintiskaus onnistuu, kuten asiakkaiden toiveena oli. “Emme halunneet tuoda kertakäyttötavaraa, vaikka se toki helpottaisi siivoojan työtä, kun astioista ei tarvitsisi huolehtia.”, Lemmetty painottaa.

Avara leikkialue koostuu mm. leikkikeittiöstä, leikkimökistä sekä erilaisista leluista ja kirjoista. Tilassa on myös pehmeitä lattiapaloja, joista voi yhdistellä leikkialustan tai rakentaa palapeliä lattialle. Monikäyttöiset bObles-kalusteet innostavat leikkiin ja temppuiluun. Sympaattista jättipupua voi halia tai sen sylissä köllötellä tai kuunnella vaikka satuja.

Myös turvallisuus on huomioitu erityisesti, kun kyseessä on lapsille suunniteltu tila. “MiniWilla sijaitsee lähellä järjestyksenvalvojien valvomoa eli tilan voisi sanoa olevan vartijoiden silmän alla. Lisäksi tilassa on valvontakamera. Tilassa on kaksi ovea joista pääsee ulos. Lapsille on sisäpuolella aulassa aita portteineen ja lisäksi MiniWillasta ulosvievä liukuovi avataan korkealla olevalla painikkeella, jolloin lapset eivät pääse omin luvin lähtemään.”, Lemmetty kertoo.

Viihtyisä ja kodinomainen lastenhoitotila on mainio kokoontumispaikka alueen vanhemmille. Vertaistukea ja seuraa on saatavilla ja arjen perustoiminnot sujuvat yhtä näppärästi kuin kotona ollessa. Tilan aukioloajat ovat myös ihastuttavan laajat: tila avataan kaikkina päivinä sunnuntaita lukuunottamatta jo 7.30 ja suljetaan iltakahdeksalta. Myös perheille suunnattuja pieniä tapahtumia on suunnitteilla.

“Vastuullisuuden inspiroimana tilaan on suunnitteilla mm. pienimuotoista vaatekierrätystä, jossa käyttäjät voivat tuoda itselleen tarpeettomia vaatteita muiden käyttöön.”

MIRVA LEMMETTY, KAUPPAKESKUS WILLAN MARKKINOINTIVASTAAVA

“MiniWillasta on muodostunut kuin itsestään leppoisa yhteisö. Tilaan sovitaan vauvatreffejä ja paikkakunnalle muuttaneet pienten lasten vanhemmat kokoontuvat säännöllisesti tutustumaan toisiinsa. MiniWillalle on luotu facebookiin myös oma ryhmä”, Lemmetty iloitsee. FB-ryhmä on helppo alusta keskustelulle ja toimii myös hyvänä tiedotusväylänä. Löytyypä MiniWillasta myös aikuisten ystäväkirjakin, johon voi kertoa itsestään ja myös siten tutustua tilan toisiin käyttäjiin paremmin.

MiniWilla on mainio esimerkki siitä, miten yhteistyössä käyttäjien kanssa saadaan luotua toimiva ja aktiivisesti käytettävä tila, jota kehitetään jatkuvasti yhteistyöllä paremmaksi. MiniWillan lisäksi kauppakeskuksesta löytyy mm. toinen vaipanvaihtoon soveltuva wc-tila sekä Viivin Peuhuparkki -leikkipaikka, joka toimii myös lapsiparkkina. Oletko sinä jo vieraillut tässä pikkukaupungin helmessä tai tiedätkö vastaavanlaisen paikan? Jätä kommenttisi alle ja vinkkikohteesi sivustollemme!

Kati

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi