Juttusarja

Juttusarja, osa 3: @munpoikanimun Jenni ja pojat reissun päällä

21.07.2019

Viimeisenä juttusarjaamme haastattelimme Instagramissa @munpoikanimun ja @hurraa_hurraa -tilejä pitävää Jenniä.  Jennillä on viisihenkinen perhe, joten hänellä on paljon kokemusta lasten kanssa liikkumisesta. Heidän perheeseensä kuuluu Jennin lisäksi aviomies sekä 3 poikaa, iältään 5-, 4- ja 1-vuotiaat. Heidän kokoonpanonsa vaihtelee ajankohdasta riippuen. Nyt loma-aikana he liikkuvat yhdessä koko perhe. Arkena mies on töissä ja isommat pojat hoidossa. Tällöin Jenni liikkuu päivisin kahdestaan pienimmän kanssa.

Jennikin nostaa suosikkikohteekseen Espoon Ison Omenan kauppakeskuksen. Hoitohuone on tosiaan aika uusi ja edeltäjäänsä verrattuna ero on kuin yöllä ja päivällä, pohtii Jenni. Tilaan on panostettu ja sen käyttäjät huomioitu. Huone on tilava ja värimaailmaltaan neutraali ja rauhallinen. Huone on jaettu eri alueisiin. On suojainen alue imetystä varten, mihin pääsee helposti myös vaunuilla. On alue ruokailua varten, mista löytyy oma vesipiste, syöttötuolit ja mikrokin. Huoneen perällä taas ovat vessat ja vaipanvaihtopiste. Vaipanvaihtoalustoja sekä vaipparoskiksia on paljon. Myös pienemmät lapset on huomioitu madalletulla altaalla. Tila on kaikenkaikkiaan myös siisti, summaa Jenni.

Lasten kanssa liikkuessa Jenni pakkaa mukaan hoitolaukun, josta löytyvät vaihtovaatteet ja vaipat, ruuat, wet wipesit, pikkupyyhe yms. Ensimmäisen lapsen kanssa Jennillä oli aina myös mukana oma vaipanvaihtoalusta (pieni kokoontaitettava) tai kertakäyttöisiä alustoja, sillä hän saattoi vaihtaa vauvan vaipan vaunuissa suojaamalla vaunut alustalla ja käyttämällä wet wipeseja pesemiseen. Aikoinaan Jennillä on ollut myös Ikean potta mukana reissussa, mutta se vei paljon tilaa. Kiitos Buubla-potan, sujuu Jenniltä nykyään potan kuljetus myös erittäin kätevästi. Buubla-potta on nimittäin kokoontaitettava ja menee todella pieneen tilaan. Potan kuljetuslaukkuun mahtuu myös wet wipesit ja vaippa heidän pienimmälle.

Kun he matkustavat autolla, pysähtyvät he usein ABC huoltoasemille, koska sieltä löytyy yleensä hyvät wc-tilat ja leikkipaikka lapsille. ABC-huoltoasemia löytyykin myös vaipanvaihto.fi-sivustolta paljon. Autolla matkustaessa he varaavat myös padit isommille lapsille ja hyvää ruokaa, jotta matka sujuisi mutkitta. Matkustaessa Jenni suosii smoothiepusseja, Nom nom -hedelmäkarkkipusseja, erilaisia välipalapatukoita, pikku naksuja ja hedelmäpaloja. Jenni kokee, että pitkillä automatkoilla lapset saavat puuhata mitä haluavat, jotta matka taittuu eikä silloin mietitä ruutuaikaa tai sokereita. Heidän kuopuksensa tykkäsi alle vuoden ikäisenä omasta hammasharjastaan. Yksi lentomatka on hurahtanut hammasharjaa purren. Nykyään, jos matkalla iskee hätätilanne, Jenni laittaa muumi-laulun päälle. Kuopus rauhoittuu autolla matkustaessa myös, jos saa pitää Jennin kädestä kiinni. Käsikädessä onkin ihanaa matkustaa yhdessä.

Koska Jennillä on jo monen vuoden kokemus lasten kanssa liikkumisesta, on hänellä myös monta tarinaa kerrottavana, jossa kaikki ei ole sujunut niin täydellisesti. “Kerran olin esikoiseni kanssa Stockmannilla ja syötin hänelle hedelmäsoseen ja ehkä turhan reippaasti. Tämä sose tulikin sitten ulos ja tietysti talviaikaan kaikki menivät oksennukseen. Olin Stockmannin vessassa varmaan tunnin pesemässä poikaa, vaunuja, lämpöpussia ja talvihaalaria. Siinä tuli kyllä pieni hiki otsalle. Tästäkin selvittiin periaatteella “pahimmat pois”, poika puhtaaksi ja äkkiä kotiin”, naurahtaa Jenni.

Kuopuksen kanssa Jenni taas lähti turhankin reteästi ostoksille juurikin Isoon Omenaan ja unohti koko hoitolaukun. Jenni ajatteli vain, että maito kulkee hänen mukanaan, joten mitäpä muuta tässä sitten tarvitaankaan. Yhtäkkiä hän oli kuitenkin huomannut, että kakka lähestyi niskaa kovaa kyytiä. “Onnekseni Ompun infopisteestä saa vaippoja, joten säästyin koko paketin ostamiselta. Vaihtovaatteeksi pääsi juuri ostettu body ja pepun kuivaamiseen käytin käsipaperia”, muistelee Jenni.

Jenni kokee, että nykyvanhemmille on paljon välineitä helpottamaan liikkumista lastensa kanssa. Hänen omat suosikkinsa ovat Tupperwaren lusikka ja lusikkakotelo, wet wipesit (koska niillä pesee ihan mitä vain) sekä ensiapulaukku, joka hänellä on aina mukana kolmen vauhdikkaan pojan kanssa liikkuessa. Ensiapulaukusta löytyy laastareita, desinfiointipyyhkeitä, kortisonivoidetta, kyypakkaus, allergialääkettä, kylmäpakkaus jne.

Palautetta Jennillä on Suomen ravintoloille. Ravintoloissa voisi vielä huomioida lapsiperheet tekemällä muutaman pöytäpaikan niin, että niiden ympärillä olisi hieman enemmän tilaa vaunuilla liikuttaessa. Välillä vessoissa Jenni kaipaisi myös desinfiointiaineautomaatteja, jotta saisi putsattua pöntön tai potan. Jennin toiveena olisi myös, että vessaharjoja ei tarvitsisi jättää lattioille. Pienet kädet löytävät ne nimittäin niin nopeasti ja pieni suu maistaa niitä ennen kuin äiti ehtii väliin. Hän haluaisikin vessoihin istuimia, jotka olisivat seinään kiinnitettyinä, välttääkseen myös tällaiset tilanteet. Hyvänä kehityskohteena Jenni ideoi myös vaipanvaihtoalustoille uusittavan liinan, joka toimisi samalla periaatteella kuin käsipyyherulla. Kun mukana ei olisi omaa pyyhettä, jonka laittaa alustalle suojaksi, siitä voisi rullata puhtaan liinan tasolle. Sitten kun olisit valmis, kone vetäisisi käytetyn kohdan pois.

Vaipanvaihtopiste.fi -tiimi kiittää Jenniä mahtavista näkemyksistä ja kokemusten jakamisesta, niitä oli kerrassaan kiva kuulla! Mitä sinä kaipaisit lastenhoitohuoneisiin, jotta teidänkin perheen kokemuksista tulisi parempia? Tiesithän, että sivustollamme voit jättää palautetta kohteista ja antaa näin kehitysehdotuksia yritykselle suoraan. Saamme näin yrityksetkin ymmärtämään lastenhoitohuoneiden tason vaikutuksen asiakaskokemukseen.

Mahtavaa reissukesää kaikille!

 

– Kati

 

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi