Juttusarja

Juttusarja, osa 2: Iidan, @iidanmatkassa, mukana vaipanvaihto.fi

18.07.2019

Haastattelimme pienten lasten kanssa liikkumiseen keskittyvän juttusarjamme toiseen osaan Iidaa, jonka Iidan matkassa –blogista ja somesta @iidanmatkassa voi seurata hänen elämänsä liikkeitä enemmänkin. Iida, 26 vuotta, ja hänen lapsensa Eemi, 9 kuukautta, liikkuvat mielellään paljon rattailla, kävellen ja julkisia käyttäen. He liikkuvat usein kahdestaan, mutta monesti mukaan liittyy myös ystäviä.

Heidän lempikohteensa Helsingissä on Cafe Torpet. “Ehdottomasti lapsiystävällisin paikka, mitä tiedän!”, huudahtaa Iida suosikkikohdetta kuvaillessa. Cafe Torpetissa on ihana henkilökunta ja edullinen lounas, jonka alle 2-vuotiaat saavat vanhemman aterian hinnalla. Lisäksi paikan visuaalinen ilme miellyttää Iidaa. Hän antaa myös kahvilan upealle leikkipaikalle kehuja ja se kiinnostaakin Eemiä paljon! He tykkäävät käydä Helsingissä myös Cafe Tarinasta, jossa taas on hyvä hoitohuone.

Iidalla on hoitolaukussa aina mukana kaikki tarvittava. Eemillä on ruoka-aineallergioita, jonka takia laukusta löytyy myös aina omat eväät. Ida käyttää ruokatermaria, jonne ennen liikkeelle lähtöä hän lämmittää ruoan valmiiksi. Siellä se pysyy lämpimänä useita tunteja ja on helppo tarjoilla nautittavaksi. Myös korvikejauhetta on mitattuna valmiiksi annoksiksi minigrip-pusseihin ja keitetty vesi on pakattuna toiseen termariin, joten maidonkin hän voi sekoittaa missä vain tarpeen tullen.

Reissun päällä hän käyttää vaipanvaihtoon kosteuspyyhkeitä, jonka takia he eivät ole riippuvaisia hoitopöydästä, vaan vaippa vaihtuu joko vaunuissa tai rattaissa, sylissä, lattialla tai kesällä jopa nurmikolla viltin päällä. Talteenkerätyt vanhat hedelmä- ja leipäpussit kulkevat myös mukana, sillä ne voi näppärästi uusiokäyttää vaipanvaihtohommissa: käytetyn vaipan voi sujauttaa pussiin, eikä hajut haittaa, jos roskista ei ole lähellä ja vaippaa joutuu hetken kuljettamaan mukanaan. Matkapotta on myös hänen mielestään loistava juttu!

Kauppakeskuksissa hoitohuoneet ovat usein yläkerroksissa, jonne Iida ei aina jaksa lähteä ja sen takia hän hoitaa vaipanvaihdon yleensä rauhallisessa paikassa vaunuissa tai rattaissa. “Jos olemme kahvilassa ja vaippa pitää vaihtaa, niin sujuu se alustan kanssa jopa vessan lattialla” summaa Iida. Eemi on liikkuvaista tyyppiä, joten häntä ei ole voinut pitää aikoihin hoitopöydällä ja nykyään vaippa vaihtuukin helpoiten sylissä.

Iida mainitsee myös yhdestä heidän katastrofaalisesta reissustaan: kerran he olivat lounaalla Oodi-kirjastossa ystävänsä kanssa, ja kun Iida avasi smoothiepussia, Eemi sai jotenkin pussin käteensä ja koko pussin sisältö syöksyi heidän molempien päälle. Iidalla ei tietenkään ollut itselleen mitään vaihtovaatetta ja hän saikin nauttia loppupäivästä mangososeet yllään. Ensi kerralla vaihtovaatteet siis myös äidille mukaan!

Haastattelun lopuksi Ida kuvaili, millainen olisi unelmien kahvila, jossa lapset ja vanhemmat olisi huomioitu täysin. Jos hänellä olisi oma kahvila, se olisi vähän kuin Cafe Torpet, mutta siellä olisi laajempi tuotevalikoima ja ulkona iso kesäterassi. Hänen kahvilassaan esteettömyys olisi ehdottoman tärkeää ja siellä olisi myös hoitopöytä, syöttötuoleja sekä ruokalappuja. Lautasia ja aterimia löytyisi myös pienille sekä tietenkin viihtyisä leikkipaikka. Ulkona olisi mahdollisuus jättää lapsi nukkumaan kahvilan eteen ja kahvilasta saisi lainata itkuhälyttimiä. Kesäisin saisi istua kahvilan pihalla piknikillä. Paikka ei olisi kuitenkaan iso, sillä intiimissä kahvilassa on tunnelmaa.

Näissä haaveilutunnelmissa Iida ja Eemi toivottavat muillekin liikkuvaisille sieluille ihanaa kesän jatkoa!

 

– Kati

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi