Juttusarja

Juttusarja, osa 1: Jenni, @business_mumof4, lastensa kanssa vaipanvaihtopisteellä

14.07.2019

Jenni, 37, on erittäin aktiivinen liikkumaan neljän lapsensa kanssa eri kohteissa. Jennin matkaseurana on 5-, 4- ja 2-vuotiaat lapset sekä 6 kuukauden ikäinen vauva. Toisinaan reissuun pääsee mukaan myös malesialainen aviomies. Instagramissa Jennillä on tilit @business_mumof4 ja @vauvabootcamp, joissa pääsee seuraamaan heidän liikkeitään ja Jennin missiota auttaa äitejä. Kuten Jennin Instagram-tilistä voi päätellä, hän on myös yrittäjä. Vauva Boot Camp on Jennin oma brändi. Jenni on äitiysliikunnan ammattilainen ja tarjoaa brändinsä alla turvallista ja tehokasta ryhmäliikuntaa palautumaan synnytyksestä ja raskaudesta. Vauva Boot Camp tarjoaa myös kotihoidontuella oleville liikunnallisille äideille mahdollisuuden lisätuloon valmentamalla konseptin kursseja omalla alueellaan ilman yrittäjän taakkaa. Jennillä on omakohtaista kokemusta siitä, ettei liikuntaa kannata aloittaa liian rajusti ja väärin heti synnytyksen jälkeen. Oikeanlaisen liikunnan kautta, kuten lantionpohjalihasten ja syvien vatsalihasten treenaamisella sekä erkauman kuntouttamisella valmistetaan keho normaaliin liikuntaan raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Haastattelimme Jenniä juttusarjaamme, koska halusimme kuulla hänen useiden vuosien kokemuksiaan lastenhoitohuoneista ja niiden toimivuudesta, samoin kuin suosikkikohteista sekä kehitysehdotuksista ja palautteesta yrityksille aiheeseen liittyen. Mukaan mahtui myös tarina katastrofaalisesta reissusta, jossa kaikki ei mennytkään niin kuin elokuvissa. Tällaiset tarinat on mitä mainioimpia jaettaviksi, koska silloin huomaa, että kommelluksia sattuu kaikille muillekin. Tarinoista saa myös hyviä vinkkejä, miten näihin haastaviin tilanteisiin voisi kenties varautua.

Kysyimme ensimmäisenä Jennin ja hänen crew:nsa lempikohdetta. Hän nosti ehdottomaksi suosikkikohteekseen lastenhoitohuoneen näkökulmasta Espoon Ison Omenan kauppakeskuksen. He asuvat itse Tapanilassa, mutta koska Isossa Omenassa on panostettu toimivuuteen ja lapsiperheiden vihtymiseen, lähtevät he mielellään sieltä asti hoitamaan asioitaan suosikkikohteeseensa. Jennistä Ison Omenan Lastenmaailman lastenhoitohuoneessa toimii kaikki. Siellä voi imettää, syöttää, vaihtaa vaipan ja leikkiä. Jenni mainitsee esimerkiksi vertailuna Kauppakeskus Jumbon, jossa vaipanvaihtopisteelle on aina jonoa. Silloin hän saattaa hätätapauksissa mennä jopa naisten WC:hen ja pahoitella muille käyttäjille akuuttia tarvetta.

Jennin mielestä yksi Ison Omenan parhaista puolista on myös se, että siellä voi viettää todella kivan päivän sateisinakin päivinä ja ihan ilmaiseksi. Lastenmaailman leikkialuetta voi käyttää maksutta ja lisäksi voi piipahtaa vaikka huikean hienossa kirjastossa, jossa on myöskin oma leikkialue. Lastenmaailmasta löytyvät myös lastenliikkeet ihan leikkialueen vierestä, jolloin isommat lapset voi jättää vaikka leikkimään hetkeksi ja hoitaa itse ostoksia perheen pienimpien kanssa.

Jenni vinkkaakin muille kauppakeskuksille yrittäjähengessä, että he voisivat ottaa mallia Isosta Omenasta, joka onkin jälleen kerran palkittu ja valittu Pohjoismaiden parhaaksi kauppakeskukseksi. Isossa Omenassa on huomioitu myös varavaippamahdollisuus, jos omat vaipat ovat päässeet loppumaan liikkeellä ollessa. Jenniltä tuleekin tähän myös hyvä liikeidea; varavaippojahan voisi olla saatavana jostain automaatista hoitohuoneessa, niin ei tarvitsisi käydä hakemassa niitä hätätilanteessa infotiskiltä saakka.

Kehitysehdotuksena ja palautteena Isolle Omenallekin hän mainitsee imetyskopit. Matkustaessa esimerkiksi Malesiaan, hänen miehensä kotimaahan, hän ei näe siellä ketään imettämässä julkisesti. Se on kulttuurisidonnainen juttu ja siellä onkin tähän tarkoitukseen rakennettu imetyskoppeja. Imetyskopeista on Jennin mielestä paljon hyötyä, koska esimerkiksi hänellä on ollut neljän lapsen saamisen aikana myös neljä imetyspettymystä. Hän ei vaan ole saanut imetystä toimimaan hitaan herumisen ja maidon riittämättömyyden vuoksi ja onkin siksi turvautunut pulloruokintaan. Ensimmäisten lapsien kohdalla hän koki jonkinlaista häpeää, koska ei pystynyt imettämään ja olisi silloin kaivannut tuollaisia imetyskoppeja, että olisi saanut olla rauhassa. Samoin hänen mielestään imetyskopit auttavat tilanteissa, joissa lapsi ei pysty keskittymään ruokailuun ja tarvitsee rauhallisemman ympäristön onnistuakseen siinä.

Kysyimme Jenniltä myös, miten hän on aikoinaan uskaltanut lähteä liikkeelle esikoisensa kanssa. Tähän kohtaan hän kertoi rohkeasti oman tarinansa, johon kuuluu aika, jolloin hänellä ja hänen miehellään oli juuri ja juuri rahaa tulla toimeen. He molemmat menettivät työnsä Malesiassa yrityksen taloudellisista syistä Jennin odottaessa heidän esikoistaan. He muuttivat tuolloin Suomeen sosiaaliturvan asiakkaaksi, jolloin jokainen penni piti laskea tarkkaan. Esikoisen synnyttyä Jenni joutui kiertämään tarjousten perässä, jotta saisi etsittyä tarpeeksi edullista ruokaa. Tuolloin hän ei esimerkiksi pystynyt nauttimaan esikoisensa kanssa lounaista ulkona ystävien seurassa. Onneksi tilanne on nykyään toinen ja hän onkin nyt ottanut takaisin tuota mennyttä aikaa ja käy omien sanojensa mukaan jopa liian usein lasten kanssa ulkona syömässä. Hänen mielestään olisi ollut upeaa, jos vaipanvaihto.fi-sivusto olisi ollut jo tuolloin esikoisen aikaan olemassa ja sieltä olisi voinut poimia maksuttomia ideoita, mihin mennä lapsen kanssa.

Viimeisenä haastattelussa kuulimme Jennin katastrofaaliset tarinat, joissa kaikki ei mennyt niin sanotusti putkeen. Ensimmäinen kommellus sattui matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin, jolloin hänen lapsensa sairastui ripuliin kesken lennon. Se ei luonnollisesti ollut kovinkaan mukavaa hänelle, saati kanssamatkustajille, kun myös Jennin omista vaatteista löytyi ripulia ja oksennusta. Tällaisien tapauksien varalta hän mainitsee vinkkivitosena vaihtovaatteiden pakkaamisen mukaan aina myös itsellenne eikä vain lapselle. Toisena success-storyna hän mainitsi Ikean visiitin, jolloin hänellä oli kolmen päivän ikäinen vauva mukana ja hän oli unohtanut vaihtovaipat kotiin. Tietenkin varavaipat olivat lopuneet myös lastenhoitohuoneesta, jolloin hänen piti lähteä metsästämään varavaippaa itkevän ja pylly paljaana olevan lapsen kanssa. Siinä sai taas katseita, että hyvinpä on äidillä asiat. Onneksi vaihtovaippa löytyi, mutta sekin ravintolamaailman toiselta puolelta, jolloin varmasti oli herättänyt kaikkien kanssa-asiakkaiden huomion. Mutta näistäkin reissuista on selvitty ja ompahan ainakin tarinoita kerrottavana lapsille, kun he kasvavat.

 

***

 

Tässä oli siis Jennin kokemuksia ja vinkkejä muille vaipanvaihtajille, seuraavassa juttusarjan osassa taas uusi haastateltava, uusia näkökulmia ja kokemuksia sekä vinkkejä poimittavaksi! Pysythän kuulolla!

Mikä on muuten sinun suosikkikohteesi ja miksi? Keskustelua voi käydä lisää kommettiosiossa tai somessamme. Nostetaan lapsiystävällisiä kohteita muidenkin tietoisuuteen.

 

– Kati

 

 

 

 

 

 

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi