Kohteessa

Kohteessa: Kauppakeskus Kaari – lastenhoitohuone rauhoittavalla metsäteemalla

06.06.2019

Kauppakeskus Kaari, joka sijaitsee Helsingin Kannelmäessä, on nyt yksi vaipanvaihto.fi:n ehdottomasti suosittelema kohde koko perheen kauppareissuihin. Kaaren leikkihuone on nimittäin kokenut uudistuksen ja se on aivan ihastuttava! Nyt vaipanvaihto sekä imetys- ja leikkihetket sujuvat ostosten lomassa rauhallisessa metsäteemaisessa leikkihuoneessa.

Haastattelimme Kaaren leikkihuoneen suunnittelijaa Mari Lämsää Kotikuiskaaja-yrityksestä. Mari on itsekin kolmen lapsen äiti ja sen tuoma kokemus on auttanut häntä suunnittelemaan lastenhoitotiloja. Tässä Kaaren kokonaisvaltaisessa lastenhoitotilassa hän halusi suunnittelullaan panostaa juuri toimivuuteen, rauhallisuuteen ja turvallisuuteen, jotka ovat hänelle itselleenkin tärkeitä teemoja lasten kanssa liikkuessa.

Huikeista ennen ja jälkeen kuvista näkee, miten tilassa oli ennen iso saareke, joka vei paljon tilaa. Tämä vanha saareke ei toiminnallisuudellaan enää palvellut niin hyvin kuin olisi voinut, joten se vaihdettiin uuteen vähän pienempään saarekkeeseen. Samoin isot ja kääntyvät imetystuolit ovat yksi tilan tärkeimmistä uudistuksista. Mari itsekin muistaa, miten hänen kuopuksensa ei olisi malttanut millään välillä keskittyä imetykseen. Silloin suojaisista ja rauhallisemmista nurkkauksista olisi ollut hyötyä. Toiminnallisuuden yksi tärkeä puoli julkisessa lastenhoitotilassa on myös todella iso vaunuparkki, jonne mahtuu hyvin rattailla ruuhkaisempanakin aikana. Vaunuparkki löytyy heti tilaan tultaessa lasiseinien edestä.

Ennen.Jälkeen.Jälkeen.Jälkeen.

Mari halusi tuoda tilaan myös lisää rauhallisuutta. Vanhojen vahvojen värien tilalle hän halusi tuoda harmonisempaa värimaailmaa. Hän kokee, että lapset ovat kauppareissulla jo valmiiksi usein aktiivisia ja tarvitsevat ympärilleen rauhallisempaa tunnelmaa. Tuohon rauhallisempaan värimaailmaan hän yhdisti metsäteemaa, joka näkyy esimerkiksi takaseinän ihastuttavassa tapetissa ja hauskoissa sarvituoleissa. Näissä söpöissä sarvituoleissa pääsee pelailemaan erilaisia pelejä, jotka muuten löytyivät tilasta jo ennestään, ne vain entisöitiin sopimaan uuteen värimaailmaan paremmin.

Ennen.Jälkeen.Jälkeen.Ennen.Jälkeen.Jälkeen.

Turvallisuus oli myös Marille yksi tärkeä asia lastenhoitotilaa suunniteltaessa. Esimerkiksi, jos olet liikkeellä useamman lapsen kanssa ja vaikka imetät yhtä, niin toisten lasten leikkejä on helppo seurata isossa avarassa tilassa. Kaaren hoitohuoneessa leikeille on varattu hyvin tilaa keskeltä. Tilaae ei ole tehty ahtaaksi ja sokkeloiseksi, vaan se on jaettu selkeästi vain ruokailuun, vaipanvaihtoon ja leikkiin.

Viimeisenä asiana tilan suunnittelussa Mari mainitsee valaistuksen. Se oli ennen kellertävä ja teki tilasta tunkkaisen. Nyt kirkkaampi valaistus auttaa pienten lasten kanssa liikkuviakin jaksamaan päivän touhuja paremmin. Tästä tilasta muuten löytyy myös mikro, potta, wc aikuisille sekä ihastuttava minikokoinen wc-pönttö taaperoille. Kaikki tarvittava on siis näppärästi koottuna samaan tilaan.

Ennen.Jälkeen.

Kysyimme myös kauppakeskus Kaaren markkinointipäälliköltä Ria Leppävuorelta, miksi he halusivat panostaa heidän leikkihuoneen uudistukseen näin paljon? “Koemme, että toimiva ja viihtyisä leikkihuone on osa asiakaskokemusta ja toivomme sen avulla palvelevamme asiakkaitamme entistä paremmin.”, kertoi Ria. “Leikkihuoneen sisustus ja visuaalinen ilme olivat myös useamman vuoden takaa, joten ne vaativat tämänkin vuoksi päivitystä.”, summasi Ria.

Ria kertoi myös, että he olivat aikaisemmin tehneet pientä galluppia somessa leikkihuonetta koskien. Sitä kautta he olivat saaneet asiakkailta monia arvokkaita vinkkejä leikkihuoneen uudistamiseen. Remontin yhteydessä lisättiin esimerkiksi kierrätysmahdollisuuksia asiakkaiden toiveita kuunnellen: nyt mm. kaikki lastenruokapurkit kerätään lasinkeräysastiaan.

Tässä siis tiivistettynä kauppakeskus Kaaren upean leikkihuoneen esittely. Käyhän sinäkin tutustumassa tähän uudistettuun kohteeseen ja viettämässä elämyksellinen päivä kauppakeskuksen palveluja hyödyntäen. Ja psst, täältä löytyy myös maksuton lapsiparkki 3-7-vuotiaille aina tiistaisin klo 15-19 (kesätauko 25.6.-20.8.) ja lauantaisin 10-16. Tiistaisin tilassa myös ilmaista puuhaa perheille, mm. muskareita ja Kannelmäen kirjaston Taaperotuokioita – kuinka huippua!

Kerro kokemuksestasi tai jätä palautetta tästä kokonaisvaltaisesta leikkihuoneesta joko tähän blogin kommenttiosioon, somekanaviimme tai suoraan sivustollemme vaipanvaihto.fi., josta tämä ihana kohde löytyy täältä.

Rentouttavia ja mukavia shoppailureissuja!

 

-Kati

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi