Vieraskynä

Vieraskynä – Kohteessa: Talomuseo Glims – pala maatilaa keskellä Espoota

15.05.2019

Talomuseo Glims on vanha espoolainen maatila, johon kannattaa lähteä koko perheen voimin ihailemaan kanoja ja syömään vaikka lounasta. Täällä onnistuu myös vaipanvaihtokin pienessä, mutta toimivassa vaipanvaihtopisteessä. Kohde sijaitsee Karvasmäen kylässä Bembölessä, jossa museoalueen muodostavat 11 alkuperäisillä paikoillaan olevaa rakennusta. Näistä vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1700-luvulta. Glims, joka muutettiin museoksi vuonna 1958, on toiminut maatilana ainakin 1500-luvulta 1900-luvun alkuun saakka. (Lähde: https://www.kulttuuriespoo.fi/index.php/fi/node/1946.)

Tämä iki-ihana kohde tarjoaa palasen maaseudun rauhaa ihan keskellä Espoota. Täällä järjestetään myös näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi Glimsissä voi viettää järjestettyjä opaskierroksia, joita voi varata puhelimitse aina museon aukioloaikoina. Onnistuisikohan täällä myös järjestää vaikka lasten syntymäpäiväjuhlat? Vaipanvaihto.fi:n väki löysi tämän kohteen sattumalta synnytysreissulla. Kun synnytys Espoon Sairaalassa ei meinannut lähteä kunnolla käynnistymään, kävely tänne toi ihanan rennon tunnelman ja sehän auttoi myös pientä miestä saapumaan maailmaan.

Tässä kohteessa kannattaa nauttia paikanpäällä valmistettu lounas ja jälkiruoaksi suussasulava leivos. Synnytyspäivänäni lounaaksi sattui ihanan samettinen kasvissosekeitto ja juuri uunista tulleet sämpylät. Hintaa tällä lounaalla oli 5€. Jälkiruoaksi vielä täydellistä porkkanakakkua ja olin niin valmis synnyttämään!

Vierailimme tässä kohteessa vielä toisenkin kerran, kun isoveli tuli hakemaan pikkuveljeä ja äitiä sairaalasta kotiin. Tuon reissun aikana katselimme läpi kanatarhan ja kokeilimme pihalla olleet keinut. Kesällä museoalueen aitaukseen tuodaan myös lampaita. Tänne voi ottaa mukaan vaikka omat hiekkalelut ja hyödyntää isoa hiekkalaatikkoa kakkuleikkeihin. Kävimme myös Maitokamari-museorakennuksessa, josta löytyi vanhanajan maidon lypsy- ja säilytysvälineitä. Tämä kaikki oli uudesta isoveljestä huikean kivaa ja se olikin kiva retkikohde tälle erikoiselle kotiutumispäivälle. Nautimme tälläkin kertaa täydellistä porkkanakakkua, mutta nyt juhlistimme uutta iso- ja pikkuveljeä.

Käykäähän tekin kokemassa tämä ihana kesäkohde! Kohde löytyy myös sivustoltamme täältä.

 

Keväisin terveisin,

Birgitta, Aleksi, Alvar & Pikkuveli

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi