Testissä

Testissä: Hoitolaukun must have – neuvolakorttikotelo

29.12.2018

Vaippojen ja muiden elintärkeiden hoitotarvikkeiden lisäksi ainakin meidän minin hoitolaukussa kulkee aina mukana pikkumiehen tärkeimmät dokumentit: neuvolakortti, kelakortti, matkavakuutuskortti sekä passi. Vauhdikkaan minin kanssa maailmaa kolutessa kun ei koskaan tiedä, milloin kohdalle osuu vaikkapa yllätyskäynti sairaalaan. Silloin on tärkeää, että tarvittavat asiakirjat kulkee aina lapsen mukana, eikä suinkaan vaikka sen ulkomailla työreissulla olevan toisen vanhemman lompakossa. Samasta syystä lapsen lomaillessa esim. mummolassa, on hyvä, että kaikki asiakirjat on sielläkin mukana – ihan vaan varmuuden varalta.

Koska kyseessä on tärkeät asiakirjat, ei niitä suinkaan tule heitettyä hoitolaukkuun irralleen eväsbanaanien ja mahdollisesti vuotavien vesipullojen sekaan. Ensin meillä (niinkuin varmaan suurimmalla osalla lapsiperheistä) oli käytössä neuvolasta saatu kaupallisin mainoksin varustettu muoviläpyskä, joka ei ulkonäöllään saati käytettävyydellään hurmannut ketään. Siinä tuli säilytettyä pelkkää neuvolakorttia ja kela- ja muut kortit oli iloisesti sekaisin lompakossa lukemattomien bonus- ja kanta-asiakaskorttien joukossa. Ja tietysti aina hukassa lääkäriaseman ilmoittautumispisteellä ja apteekissa.

Mutta sitten törmäsin nerokkaaseen, kotimaiseen ja mikä parasta; esteettisesti miellyttävään vaihtoehtoon: LuKLabelin neuvolakorttikoteloon. Sen hankinnasta lähtien kaikki minin tärkeät dokkarit on kulkenut yksissä ihanissa ja kestävissä kansissa hoitolaukun etutaskussa. Niin kätevää!

Neuvolakorttikotelon kestävät ja kirjamaiset kannet on valmistettu jämäkästä pahvista, jota koristaa painettu printti niin etu- kuin takakannessakin. Kotelo avautuu keskeltä, jolloin se kumpaankin kartonkiseen sisäkanteen jää juuri optimaalisen kokoinen tasku neuvolakortille. Tasku on tehty niin, että siihen mahtuu hyvin myös hieman paksumpikin dokumentti, kuten passi, ja silti kotelo sulkeutuu hyvin. Mikseipä taskuun voisi tallettaa myös ultrakuvia, taiteltuja papereita, lääkäristä saatuja reippaustarroja tai mitä tahansa muutakin. Tai vaihtoehtoisesti samoihin kansiin voisi yhdistää kahden lapsen neuvolakortit. Kotelo toimii myös vanhemmalla lapsella tai miksei vaikka aikuisellakin passin suojuksena sitten kun neuvolakortin mukanakuljetukselle ei ole enää tarvetta.

Kotelon kummassakin sisäkannessa on myös näppärät lovet, joihin sujahtaa standardikokoinen kortti, esim. kela- tai matkavakuutuskortti. Mutta miksei myös ajanvarauskortti, henkilökortti, junalippu tai muu vastaava. Kortit on erittäin näppärä ottaa lovista käyttöön, eikä niitä tarvitse enää etsiä lompakon syövereistä. Mahtavaa!

Neuvolakorttikoteloita on suunnittelee ja valmistaa kotimainen pieni perheyritys LuKLabel, jonka yritystoiminta lähti liikkeelle itseasiassa juurikin tästä innovatiivisesta tuotteesta, joka luotiin yrittäjien omien tarpeiden pohjalta. Tuote taitaa tänä päivänäkin olla yrityksen tunnetuin tuote, vaikka valikoimassa on tätä nykyä mitä ihanimpia ja tyylikkäimpiä sisustus- ja lifestyle-tuotteita. (Tutustu koko valikoimaan yrityksen sivuilla täällä.) Ja en yhtään ihmettele tätä, sillä keksintö on ainut laatuaan ja olen käyttäjänä ollut siihen 100% tyytyväinen. Olen suositellut tuotetta myös todella monelle ystävälleni ja ostanut useita koteloita myös lahjaksi tuoreille vanhemmille. On myös samalla ilo tukea kotimaista yrittäjyyttä.

Korttikoteloita on saatavilla useita eri kuoseja, joista meillä on käytössä nyt jo valikoimasta poistunut raksi-kuosinen kotelo. Tyylikäs ja simppeli musta-valkoinen kotelo on kerännyt ihasteluja niin neuvolassa kuin mammakavereiden keskuudessakin. Kuosi on nappivalinta juuri meille. Koteloprintit uusiutuu tasaiseen tahtiin ja vanhoja jää pois, mutta yksi kestosuosikki on pysynyt valikoimassa: iki-ihana musta-valkoinen pandakotelo. Juuri tästä tuotteesta ja kuosista alkoi koko LuKLabelin tarina.

Löytyykö teidän hoitolaukusta jonkinlainen neuvolakorttikotelo?

 

-Kati

 

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi