Kohteessa

Kohteessa: Olgan farmilla viihtyy niin asukkaat kuin asiakkaatkin

26.07.2018

Aurinkoinen kesäpäivä on ihana viettää ulkona ja vaihtelua uimaranta- tai puistoreissuille tuo retki kotieläinpihalle. Kaupungin hälinästä on mukavaa päästä välillä maaseudun rauhaan, sinne missä seesteisen hiljaisuuden rikkoo vain eläinten äänet ja lasten riemunkiljahdukset.

Olgan farmi Iitissä on avoinna jo kolmatta kesää. Farmin ideologia on, että vierailu ei ole kallista, jotta ihan kaikilla olisi varaa tulla tutustumaan eläimiin ja luontoon. Farmin omistajat, Temoset, ovat itsekin monilukuinen perhe ja tietävät, kuinka kalliiksi esim. huvipuistoreissut rannekkeineen ja syömisineen voi tulla. Siispä ilahduttavaa on, että vain kympin kausilipulla farmille voi tulla viihtymään vaikka joka päivä!

 

Täällä idyllisessä pihapiirissä eläimiä ei katsella vain aidan tai lasin takaa, vaan useisiin aitauksiin saa mennä sisälle rapsuttelemaan  ja tutustumaan eläimiin. Opastaulut kertovat, kuka kukin on, sillä eläimet ovat aivan omia persooniaan. Mekin tapasimme mm. Rosita-lehmän, joka on monelle tuttu Olgan blogista – eräskin lukija kuulemma saapui farmille Pohjanmaalta saakka varta vasten tapaamaan juuri Rositaa. Meidän miniä ilahdutti erityisesti pupun ja kilin ruokkiminen. Kilin kielen lipaisu sai kyljet kutituksesta kippuralle!

 

Myös talon koirat liikkuvat alueella vapaasti. Täällä pääsee siis todella lähelle eläimiä, mikä on ihana ja kiinnostava kokemus niin lapselle kuin aikuisellekin. Ja myös opettavaista – toteaa Olga, ja kertoo farmilla vierailleesta isästä, jonka lapset luulivat isän nimittelevän eläimiä, kun kertoi Rusinan ja Pikku-Mustan olevan farmin pässejä. Temoset ovatkin saaneet kiitosta siitä, että edistävät omalta osaltaan lapsien ja nuorien pysymistä lähellä luontoa.

Farmilla voi nauttia eläimiin tutustumisen ohella mm. poniratsastuksesta sekä ulkoleikkialueesta liukumäkineen, keinuineen ja polkutraktoreineen. Myös pihalla olleet oikea vanha traktori ja mönkijä olivat jännittäviä tutustumiskohteita erityisesti pienelle kaivurifanille, mutta olihan traktorin ratin taakse päästävä myös itse. Alueella on helppo liikkua rattaiden kanssa, mutta lainaan sai myös halutessaan vedettäviä kärryjä. Ja lapsen mielestä kärryllä kruisailu mäkisessä maastossa oli aivan parasta!

Temoset pitävät pihapiirissä myös pientä kahvilaa, jonka tarjottavat he leipovat itse ja joiden valmistukseen  käytetään mahdollisimman paljon luomuraaka-aineita. Tuntuu turhalta edes mainita, että kaikki, mitä maistoimme (mm. porkkanakakku), yksinkertaisesti sulivat suuhun. Myös erityisruokavaliota noudattavat ilahtuvat täällä, sillä tarjolla on mm. gluteenittomia vohveleita ja Tuukan mestariteoksia: maidottomia ja kananmunattomia spelttipullia. Rauhallisen – tai ainakin hieman rauhallisemman – kahvihetken takaa kahvilasta löytyvä tunnelmallinen leikkihuone, jonka keinuhevonen, pönttöuuni ja samettisohvat hurmaavat. Kahvilan terassilla on myös liukumäki. Kahvilasta huolimatta myös omien eväiden nauttiminen on ehdottomasti sallittua alueella, joten myös ulkoilmapiknik onnistuu täällä vaivatta.

 

Vaipanvaihtopiste ja wc-tilat on nekin farmin autenttisen hengen mukaisia: lastenhoitohuone sijaitsee aitassa ja vieressä on vanhat kunnon huussit. Vesipiste on aitan ulkoseinässä kuin mökillä konsanaan. Hämärän aitan suojissa onnistuu niin vaipanvaihto kuin rauhaisa imetys tai pullottelukin. Voipa väsähtänyt retkeläinen ottaa aitan sängyllä vaikka pienet nokosetkin.  Olga kertoo, että paljon matkustelevana perheenä he ymmärtävät, kuinka tärkeä osa hyvää palvelua lapsiperheelle on lastenhoitohuoneen olemassaolo. Siksipä farmiltakin on alusta asti löytynyt se. Hoitotaso ja potta ovat muuten heidän omien lastensa peruja.

Farmi myös työllistää useita paikallisia nuoria. Kaikesta tekemisestä ja olemisesta farmilla huokuu aitous ja onnellisuus: tämä on oikea hyvän mielen paikka! Siispä kaikille lapsiperheille voin vahvasti suositella tätä kesäkohdetta. Tänä kesänä farmi on auki enää 4.8. asti, joten suuntaathan Iittiin rentoutumaan pian, vielä kerkeät hyvin! 🙂

– Kati

 

PS. Tsekkaa myös farmin hurmaava esittelyvideo alla!

Tervetuloa Olgan Farmille!

Olemme kesällä 2018 avoinna ti – la klo 12:00 – 18:00, aina 4.8.2018 saakka! Tervetuloa!

Posted by Kotieläinpiha Olgan farmi on Friday, June 29, 2018

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi