Kohteessa Vieraskynä

Vieraskynä – Kohteessa: Tallinna vaipanvaihtajan silmin osa 2, Merimuseo

08.07.2018

Seuraavan päivän seikkailut alkoivat läheisestä puistosta. Hotellimme vierestä löytyi iso puistoalue Hirvepark ja sen vieressä oli myös katukirppistelyä, josta löysimme pikkuseikkailijalle matkamuiston.

Lounaspaikaksi otimme extempore Googlen suositteleman kalaravintola Kalambuurin, jonka palvelu miniasiakkaille oli erinomaista. Heiltä löytyi pieni puuhapaketti minime:lle ruokaa odotellessa ja me aikuiset nautimme rauhassa juomaamme ja fiilistelimme elämää. Tämä paikka on suositeltavissa ruoan suhteen myös pienille matkaajille, mutta vaipanvaihtopistettä heiltä ei löydy – ainakaan vielä.

Aamupäivän puistoseikkailujen ja aikuistenkin kauan odotettujen päiväunien jälkeen oli kiva lähteä vielä iltapäiväksi Merimuseoon. Ja wau Tallinnan Merimuseo Lentosatama! Tämä oli kyllä upea kohde kaikille ja kaikenikäisille! Tästä kohteesta ei voi sanoa muuta kuin että sanattomaksi vetää. Kaikki meidän matkaajista pitivät todella tästä kohteesta, mutta erityisesti isimies ja poju olivat innoissaan! Paljon oli ihmeteltävää, upeita juttuja ja kaikki palvelut toimi. Ruoka ja vaipanvaihto sujui mitä parhaimmissa meiningeissä! Käykäähän itse kokemassa ja toteamassa sama.

Lentosimulaattori oli pikkulentäjän unelma. Sukellusvenettä tarkasti tutkiessa äidinkin otsa oli ihan hiestä märkä! Sukellusveneestä löytyi myös “vaipanvaihtopiste” ja pottailua hieman karummissa olosuhteissa.

Merimuseon ravintola Marusta oli upea näkymä museoalueelle. Pienille – ja miksei suuremmillekin – ravintolan asiakkaille oli saatavilla oma mukaanotettava puuhavihko. Myös ravintolan lelulaatikko kiinnosti pienempää merimiestä.

Merimuseoon pääsi myös helposti bussilla numero 73 ja mikä parasta, pienet alle 8-vuotiaat seikkailijat pääsevät ilmaiseksi Lentosataman merimuseoon. Merimuseossa järjestetään myös perheille ohjelmaa joka toinen sunnuntai. Todellakin suosittelun arvoinen kohde.

 

Matkaterveisin,

Birgitta, Alvar ja Aleksi

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi