Kohteessa Vieraskynä

Vieraskynä – Kohteessa: Tallinna vaipanvaihtajan silmin osa 1, Tallinn Zoo

07.07.2018

Meidän perheellä on kyllä ollut unelmakesä 2018 menossa niin säiden kuin seikkailujenkin suhteen. Isimies on ollut ansaitulla isävapaallaan, joten olemme ennättäneet myös perheenä tehdä monenlaista reissua. Viimeisimpänä kävimme kokemassa Tallinnan vaipanvaihtajan silmin.

Helsingin Sataman uudessa Länsiterminaali 2:ssa kävin kurkkaamassa vain nopeasti ennen laivaan nousua, miltä vaipanvaihtopiste siellä näyttää. Tallinnaan meidän kuljetti Tallink Megastar, josta löytyy hoitohuoneellinen leikkihuone 9. kannen keulaosasta. Vaikka laiva on laskettu vesille vasta viime vuoden puolella, sen hoitohuone ei kyllä vastaa mielestäni tätä päivää. Esimerkiksi huuhteluallasta ei ollut mietitty peppupesupaikaksi lainkaan.

Leikkitila oli myös todella ahdas makuumme ja ainakin meidän reissun aikana lapsia olisi ollut tulossa lisää molemmista ovista, jos vaan tilaa olisi ollut enemmän. Minä pienemmän lapsen vanhempana tunsin olevani myös isompien lasten tiellä, joten tilaa tarkkailijavanhemmille olisi saanut olla enemmän. Samoin pienien ja isompien lasten leikkejä olisi voinut jakaa enemmän, jos tilaa olisi vielä enemmän. Nyt molemmat käyttäjät vähän kärsivät, koska leikkien vauhdeissa oli niin paljon eroa. Osa tilan leluista, seinistä ja muista materiaaleista oli myös jo päässyt huonoon kuntoon niiden suuren käytön vuoksi. Minusta tällaisiin julkisiin tiloihin pitäisi saada vielä kestävämpiä ratkaisuja. Ehdotukseni onkin, että oma laiva lapsiristeilijöille. Positiivista paikassa oli järjestetty ohjelma, joka sisälsi menomatkalla mm. kasvomaalausta ja tulomatkalla ilmapalloilla taiturointia. Meidän minikapteenin lempparipaikaksi osoittautui ikkunalauta ja merelle haltioituneena tuijottelu.

Tallinnaan päästyämme meillä onkin sitten teille hauska tarina kerrottavana. Se fiilis, kun saavut hotellille, masu on täynnä ruokaa, lapsi päiväunilla ja odotat itsekin saavasi kohta pötkähtää puhtaisiin lakanoihin. Mutta kappas, sinulla ei olekaan voimassa olevaa varausta ja hotelli on täynnä. Näin lapsiperhearjessa sinulla saattaa olla välillä hetkiä, että on monta rautaa tulessa, mutta itselle opiksi: älä tee mitään matkavarauksia kesken iltapalahärdellin, vaan tee se kaikessa rauhassa sen jälkeen. En syytä tässä ketään, mutta matkat ja hotellin varasi mieheni ja minä vaan joojottelin vieressä, kun hän varmisteli minulta päiviä. Siinä sitten taas Google hyrräämään, etsimään vapaata huonetta ja hyvästit omille päikkäreille. Hotellimme siis vaihtui lennosta keskustan Nordic Hotel Forumista vähän syrjäisempään Hotel Palaceen. Mutta tämä vaimoke ei laittanut pahakseen, koska mieheke päätti varata vähän isomman huoneen. Hotellistamme löytyi myös uima-allas ja aamiainen oli oikein lapsiystävällinen, joten voin lämpimästi suositella tätä hotellia lasten kanssa reissaaville.

Tallinnassa vietimme neljä päivää seikkaillen vaippapyllymme kanssa. Ensimmäisen päivän kohteemme oli eläintarha, Tallinna Zoo, jonne pääsimme helposti hotellilta bussi nro 42:lla. Bussit ovat ilmaisia Tallinnassa alle 3-vuotiaan kanssa matkustavalle aikuiselle ja lapselle. Toiselle aikuiselle latasimme matkakortin (Ühiskaart) viereiseltä R-Kioskilta (kortti 2€ ja ladattava summa).  Lipun (2€) olisi voinut ostaa myös käteisellä ja tasarahalla kuljettajalta. Sisäänpääsymaksu eläintarhaan vaadittiin vain aikuisilta ja se oli 8€/hlö (kesä 2018).

Tallinnan eläintarha oli kohteena hmmm… no, moniuloitteinen. Ensimmäiset kohteet sisään tullessa ja viimeisin kohde lähtiessä olivat juuri uusitut eläimille ja niissä jääkarhut ja norsut näyttävät olevan “hyvissä” oloissa. Siihen väliin jäi vanhaa eläintarha-aluetta ja häkit ja tarhaukset olivat mitä olivat. Se sai kyllä taas heräämään meissä ajatuksia, että ehkä ne eläinpuistot, missä pääsee silittämään eläimiä ovat enemmän meille. Hoitohuoneista kurkkasimme 2/4 ja ajatukset tulevasta matkapottahankinnasta kävivät myös keskusteluissamme. Arviot näistä hoitohuoneista löydät täältä.

Tänne kohteeseen suosittelemme ottamaan viltin mukaan, omat eväät lounaaksi, vanhemmille kirjat luettavaksi ja koko päivän aikaa. Me nimittäin vietimme täällä vain aamupäivän ja päätimme lähteä lounaalle läheiseen kauppakeskukseen. Kauppakeskus Rocca al Maresta löytyi kiva pieni lounaspaikka ja vaipanvaihto onnistui täällä helpommin.

Matkaterkuin,

Birgitta, Alvar ja Aleksi

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi