Testissä

Testissä: Luma Babycare – pottatreenit hoituu tyylillä

19.05.2018

Ah, tuo niin ihana pottailuvaihe. Yksi taaperokauden pitkäjänteisyyttä vaativimmista urakoista, jonka parissa tulee vietettyä aikaa päivittäin ja useaan otteeseen. Lapsen harjoitellessa vaipattomuutta on järkevää, että potta on kotona aina helposti saatavilla. Tarve kun voi todella iskeä yhtä äkillisesti kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tällöin on harvoin aikaa käydä kaivelemaan pottaa kaapin perukoilta, vaan sen on oltava valmiiksi esillä niin, että pieni harjoittelija voi istahtaa siihen viipymättä.

Itse en ole lähtenyt tapaan, jossa potta pidettäisiin treenatessa esim. olohuoneessa – meillä pottailua tehdään kodinhoitohuoneessa tai kylpyhuoneessa, jossa sijaitsee myös talon toinen wc. Kuitenkin potta on sielläkin näkyvillä koko ajan ja esteetikkona nautin siitä, että myös kylpuhuoneemme sisustus on harmoninen ja omaa silmää miellyttävä. Törmätessäni ensimmäistä kertaa Luman pottaan lastentuotteita myyvässä verkkokaupassa, olin täysin myyty. Ei tarvinnut kahdesti miettiä, onko tämä meille se The Potta. Yksinkertaisen moderni ja pelkistetyn tyylikäs, mutta samalla jollain tapaa syötävän suloinen! Tätä voisi kuvitella katselevan jopa siellä olohuoneessa.

Kuva: Kiddex.fi

 

 

Potta on täysin erilainen muotoilultaan verrattuna perinteiseen pottatarjontaan. Siinä ei ole selkänojaa ja se on pyöreän mallinen. Potassa on silti käytännöllinen irrotettava tyhjennysosa. Vaikka tätä herttaista pyörylää pitää mielellään myös esillä, matala profiilinsa ansiosta se sujahtaa näppärästi myös esim. kaapiston alle pois tieltä.

Valmistaja Luma Babycare on hollantilainen yritys. Kaikki heidän tuotteensa on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa ja materiaalina käytetään laadukasta ja kierrätettävää muovia, joka on BPA-vapaata. Nämä eivät siis ole mitään kaukotuontitavaraa, vaan yrityksen taustalla on pitkät perinteet muovituotteiden valmistuksen parissa. Luman ideologia on tehdä parasta laatua lapsille ja tehdä se tyylikkäästi, ajanmukaisesti ja yksinkertaisesti. Ja yritys onnistuu tässä mainiosti! Koko valikoima on upea kokonaisuus kauniita ja käytännöllisiä tuotteita ihanissa sävyissä.

Kuva: Kiddex.fi

Hankin meille potan lisäksi korokkeen sekä supistajan tulevia wc-treenejä varten. Kaikissa toistuu kaunis pyöreä muoto ja koko setin väreiksi valitsin meille sopivaa hillittyä tummanharmaata ja valkoista. Kieltämättä ihana murrettu mintun sävy yhdistettynä harmaaseen houkutteli myös suuresti, mutta päädyin lopulta ajattomampaan vaihtoehtoon. Murretun mintun ja roosan väriset tuotteet ovat kuin ylisuuria ranskanpastilleja, todella herkullisen näköisiä! Ehkäpä esim. ammeen tai kynsienhoitosetin voisin hankkia näissä karkkisävyissä, ne olisivat varmasti minillekin mieleen.

Kuva: Kiddex.fi

 

Korokkeesta tuli kertaheitolla kylpyhuoneen monitoimikaluste ja leikkiväline. Sillä on seisottu käsienpesualtaan edessä sekä istuttu lukemassa ja pesemässä hampaita. Se on toiminut rumpuna, (baby)step-lautana, hyppyalustana ja leikeissä nurinpäin käännettynä siitä on saatu kori. Myöhemmin se toki pääsee tositoimiin supistajan kaverina vessatreeneissä. Koroke on kevyt ja näppärän kokoinen, joten sen käsittely onnistuu helposti myös lapselta. Turvallisen siitä tekee liukumaton ala- ja yläpinta.

On ihanaa, että näinkin arkiset asiat voi olla kauniita. Tämä on se pieni luksustekijä, piste iin päällä toimivassa hoitohuoneessa. Valikoiman tuotteet jää varmasti käyttäjänsä mieleen, ne ovat sen verran uniikkeja. Ja täydellisiä skandinaaviseen ja moderniin sisustukseen. Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi Luman valikoimiin kuuluu mm. kosteuspyyhelaatikko, jalat ammeelle (kuinka kätevää!), erilaisia tekstiilejä, hoitoalustoja ja säilytyskoreja. Ja kaikki nämä hillityissä, mutta kuitenkin raikkaissa ja inspiroivissa sävyissä. Malliston värimaailma on niin hyvin harkittu, että kaikki tuotteet ja värit ovat helposti yhdisteltävissä keskenään.

Kuva: Kiddex.fi

 

Joko nämä tuotteet on sulle tuttuja? Mitä mieltä niistä olet? Jos taas vieläkin pohdit, että mikä tämä hehkuttamani juttu oikein on, niin kurkkaa koko mallisto täältä ja inspiroidu!

– Kati

PS. Vaipanvaihto.fi:n tiimi käytti näitä tuotteita faceliftin yhteydessä täällä. Sopii mainiosti myös julkisiin tiloihin!

 

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi