Kohteessa

Kohteessa: Matkus panostaa perheisiin – paratiisi keskellä kauppakeskusta

06.05.2018

Jos olet suuntaamassa kohti Kuopiota ja mietit, mihin voisit pysähtyä vaihtamaan vaipan ja syöttämään nälkäisen pienen takapenkkiläisen, on vastaus helppo: Matkus Shopping Center. Tämä reilut 10km Kuopiosta etelään sijaitseva kauppakeskus kätkee sisälleen niin täydellisen hengähdyspaikan ja taukotilan, että tämäkin mutsi meinaa jäädä sanattomaksi – ja sitä ei tapahdu hirveän usein. Jos joskus olet miettinyt, millainen olisi unelmien hoitohuone, se olisi juuri tällainen. Matkuksen perhehuone on todellinen lasten kanssa reissaajan paratiisi.

Kodinomaisesta tilasta näkee heti, että se on suunniteltu käyttäjiensä toiveita kuunnellen – näin aikaan on saatu paras mahdollinen lopputulos. Perhehuone on ollut Matkuksessa aina, mutta se uusittin viime syksynä yhteistyössä asiakkaiden ja IKEA-tavaratalon kanssa. Tilassa luonnistuu niin vaipanvaihto, imetys, syöttäminen, ruokailu, leikkiminen ja rento oleskelu kuin wc-toimetkin. Kaikki yksityiskohdat on hiottu huolellisesti niin, että asiakaskokemus on maksimissaan, lähtien jo vaunujen parkkeeraamisesta ja ulkovaatteiden riisumisesta.

Viihtyisästä tilasta nauttii niin aikuinen kuin lapsikin. Siinä missä lukuisat viherkasvit ja luonnonmateriaalit hurmaavat vanhemmat, lapset innostuvat monipuolisista leikkimahdollisuuksista. Tilan lelut on valittu kuitenkin niin, että leikit ja sitä myötä yleinen fiilis pysyisi rauhallisena. Huoneeseen on myös suunniteltu oma äänimaailma tätä tukemaan: käyttäjät saavat rentoutua erilaisia Suomen luonnon ääniä kuunnellen. Miltäpä kuulostaa imetyshetki lintujen laulua tai tunturipuron liplatusta kuunnellen? Tai vaipanvaihto tuulen huminassa? Satumaisen hyvältä.

Ruokailuun on panostettu erityisesti: imetysnurkkaukseen voi sulkeutua verhon taakse, joten pöllöniskaisinkin lapsi malttaa keskittyä olennaiseen, äidin rentoutuessa divaanissa tai nojatuolissa. Tarjolla on myös imetystyynyjä ja vilttejä. Koko perheen kesken ruokailu taas sujuu ihan kuin kotona: ruokapöydän ääressä. Keittiötilassa on kaikki tarvittavat varusteet omien eväiden sujuvaan nauttimiseen. Perhehuoneessa on jopa automaatti, josta voi ostaa niin vaippoja kuin erilaisia eväitäkin. Automaatin valikoimaa päivitetään asiakkaiden palautteen perusteella. Tämä, jos mikä, on huippuunsa hiottua laatua!

Vaipanvaihtopisteella toiminnallisuus on myös viety äärimmilleen: laskutilaa on runsaasti, altaat ovat syviä, hanat korkeita ja niiden lämpötila säädeltävissä: pyllynpesut täällä on kuin lastenleikkiä. Perheen pienimpien huomion vie mobilet ja värikkäät kuvat, joten vanhempien hoitopuuhat helpottuvat. Ja kun aikuisen tarvitsee käydä vaikka vessassa, voi lapsi oleilla turvallisesti sitterissä tai Bumbo-tuolissa sen aikaa.

Matkuksen perhehuone ylittää kaikki toiveet ja odotukset: tila on kerrassaan ainutlaatuinen. Täällä, jos missä, tunnet olevasi kuin kotonasi. Kaikesta huokuu, että tila on suunniteltu täysin käyttäjilleen, suurella intohimolla ja laadulla. Palautetta käyttäjiltä kerätään edelleen koko ajan, jotta tila vastaisi asiakkaiden odotuksiin myös jatkossa. Jos se ei vielä käynyt selväksi, niin täällä on hyvä meininki, ihan “kuus kautta viis”!

– Kati

PS. Vaipanvaihto.fi <3 Matkus Shopping Center. Jos et itse ole vielä päässyt paikalle, kurkkaa alla oleva kauppakeskuksen esittelyvideo kohteesta ja tsekkaa kohteen arvostelut täältä.

 

 

 

Kannattaa lukea myös

2 Kommentit

  • Vastaa Satu 09.05.2018 at 12:48

    Samaa mieltä. Ainoa paikka, missä ei juuri iljetä vauvaansa ja taaperoaan hoitaa . Ihan täydellinen huone! En ole törmännyt vastaavaan Suomessa. Jos kaikki ottaisivat vielä kengät pois ja siistisivät kunnolla jälkensä, iljetys-mittarini putoaisi matalalta tasolta ihan nollaan. Kiva, kun huone uusittiin, sillä on niin kovalla käytöllä, että osa jutuista alkoi olla jo nuhkuisia. Tällaisia lisää Suomeen,!

    • Vastaa Kati Pakarinen 15.05.2018 at 10:40

      Kiitos kommentistasi Satu! Kiva kuulla käyttäjien kommentteja ja palautetta 😊 Toivotaan, että tällaisia kohteita esiin nostamalla muutkin kauppakeskukset ja yrittäjät heräävät tähän tarpeeseen. Kysyntää olisi ehdottomasti, olen samaa mieltä.

    Kommentoi