Testissä

Testissä: Oatlaws – kauraa on the go!

22.04.2018

Käytetäänkö teidän perheessä paljon kaurajuomaa ja muita kauratuotteita mm. tavallisten maitotuotteiden sijaan? Meillä ainakin ja olinkin tosi innoissani saadessani uudenlaisia kauratuotteita testiin taannoiselta Viipurilaisen Kotileipomon facelift-keikalta (katso postaus hoitohuonemuutoksesta täältä). Heidän Oatlaws-tuotemerkin alla myydään useita erilaisia kaurajauheita ja kaurakuitua, jotka ovat siis puhdasta suomalaista esikypsennettyä kauraa. Tuotteita markkinoidaan mm. kiireiselle ihmisille sopivana nopeana ja terveellisenä aamu- tai välipalana. Ja ainakin meillä lapsiperhearki on aikamoista härdelliä – uskoisin, ettemme ole ainoita? – joten kaikki uudet ideat on enemmän kuin tervetulleita!

Helpoimillaan Power Oats Drink Mix -jauheista saa sheikattua veden kanssa juoman. 100% pelkkää kauraa sisältävä Power Oats -jauhe oli veteen sekoitettuna tosi kermaista ja pehmeää ja maistui taaperolle siinä missä kaupan valmis kaurajuomakin. Tästä saakin siis oivan reissujuoman, joka ei mene pilalle ja jota voi tehdä juuri tarvittavan määrän. Valmiin pillijuoman sijaan voi ottaa mukaan kaurajauhetta juomapullon pohjalle ja lisätä vain veden janon iskiessä. Jauhe on kevyt kantaa mukana ja ylimääräistä pakkausjätettä ei tule. Huippua!

Pellavarouheella ja karpalojauheella maustettu Power Oats Omega ei ollut veteen sekoitettuna niin kermaista kuin pelkkä Power Oats ja upposikin meillä lapselle parhaiten maustamattomaan jugurttiin sekoitettuna. Maun lisäksi jauhe myös napakoitti jugurttia juuri sopivasti, jolloin se pysyi hyvin lusikassa vähän vauhdikkaamallakin syöjällä. Jauhe on helppo tapa lisätä kuidunsaantia silloin, kun päällä on vaikkapa puurolakko. Itselleni taas on helppoa nauttia veteen sheikattu juoma sellaisenaan vaikkapa päiväkodin ja työpaikan väliä kiiruhtaessa – niinä aamuina kun tekee mieli mieluummin torkuttaa kuin nousta paistamaan aamiaismunakasta. Tai ottaa juoma mukaan välipalaksi vaikka hiekkalaatikon reunalle. 

   

Testasin jauhetta myös välipalapatukoihin, joissa se korvasi hyvin kaurahiutaleet: antoi enemmän makua ja tiiviimmän tekstuurin. Nyt on herkulliset eväät ensi viikon metsäretkille valmiina! Näitä kaurajauheita on varmasti helppo hyödyntää muidenkin eväiden teossa: seuraavaksi aion kokeilla näitä muffinsseissa ja pannukakkutaikinassa.

Sarjan Fiber Oats -kaurakuitu on gluteeniton ja kaikkit Oatlaws-tuotteet luonnollisesti puhtautensa ansiosta vegaanisia, soijattomia, maidottomia jne. Täyttä laatua siis, joka sopii mahdollisimman moneen ruokavalioon ja koko perheelle. Ja mikä ihaninta, tuotteiden takana on suomalainen perheyritys, jonka muutkin tuotteet hurmaavat aitoudellaan. Onko Oatlaws-tuotteet sulle jo tuttuja?

-Kati

Kannattaa lukea myös

Kommentit

Kommentoi